Piškotki

 Nazadnje posodobljeno 8. april 2024

1. Piškotki

1.1. Pravna podlaga

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke, ki so regulirani z Direktivo EU o zasebnosti in elektronskih komunikacijah in Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15, 40/17, 30/19 – odl. US). Piškotki ne omogočajo vaše osebne identifikacije in zgolj na podlagi njih ne moremo ugotoviti, kdo ste. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletne strani. Če ne želite, da se na vašo napravo shranijo piškotki, lahko spremenite nastavitve brskalnika, da zavrne vse ali določene piškotke. Vendar pa lahko to vpliva na delovanje naše spletne strani.

1.2. Kaj so piškotki?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav.

1.3. Zakaj so potrebni piškotki?

Glavni namen piškotkov je, da spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku naše spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno. Piškotki sami po sebi niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali zlonamernih kod.

2. Katere piškotke uporabljamo na spletnem mestu The Smartestway?

Na spletnem mestu The Smartestway uporabljamo piškotke, ki vam omogočajo premikanje po spletnem mestu in uporabo funkcionalnosti, ki jih omogočamo. Brez teh piškotkov uporaba spletnega mesta The Smartestway ni mogoča. 

2.1. Vrste piškotkov

Ime piškotka

Opis/namen uporabe

Čas trajanja

Vrsta piškotka

_ga

Piškotek izračuna število obiskovalcev, sej, zbira podatkov o kampanjah ter analizira uporabe spletnega mesta za poročila o analitiki. Piškotek anonimno shranjuje informacije in dodeli naključno generirano številko za prepoznavanje edinstvenih obiskovalcev.

2 leti

Analitika

Howuku piškotki

Howuku piškotki omogočajo realnočasovno analizo in povratne informacije za izboljšanje spletne strani, brez shranjevanja osebno prepoznavnih informacij.

Sejni piškotki

Analitika

Firebase piškotki

Firebase piškotki omogočajo funkcionalnosti kot so avtentikacija, analitika in sledenje zmogljivosti. Piškotki omogočajo vzdrževanje sej, prilagojene izkušnje in analizo uporabe storitve.

Sejni piškotki 

Analitika

Facebook Pixels

Facebook pixels je sledilna tehnologija, ki omogoča spletnim stranem, da spremljajo dejavnosti uporabnikov na spletni strani za namene oglaševanja in analitike na platformi Facebook.

180 dni

Analitika

 

2.2. Zakaj jih uporabljamo?

Za varnost spletnega mesta in avtentikacijo uporabnika po prijavi, da uporabnik lahko pridobi dostop do funkcionalnosti, ki jih potrebuje.

2.3. Koliko časa se piškotek hrani?

Čas hrambe piškotkov je odvisen od vrste piškotkov. Piškotki seje potečejo, ko zaprete spletni brskalnik. Trajni piškotki pa lahko potečejo šele po nekaj mesecih ali celo nekaj letih.

2.4. Katere podatke prenašamo v naših piškotkih?

V piškotkih hranimo izključno podatke za identifikacijo uporabniške seje. Vsi naši piškotki so kriptirani in nikoli ne prenašajo občutljivih podatkov.

2.5. Kdo uporablja podatke, ki jih pridobijo piškotki?

Podatki se uporabljajo izključno za optimizacijo delovanja spletne strani in se ne posredujejo tretjim osebam, temveč ostanejo v izključnem upravljanju in domeni upravljalca spletne strani. 

Prosimo, upoštevajte, da brez teh piškotkov uporaba spletnega mesta The Smartestway ni mogoča.

3. Ali lahko piškotke onemogočim?

Piškotke lahko onemogočite in spletnim mestom ne dovolite, da bi jih shranjevali na vaš računalnik. Vendar spletna mesta delujejo optimalno, če so vsi piškotki omogočeni.

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika:

- navodila za nastavitve Piškotkov na Google Chrome

- navodila za nastavitve Piškotkov na Mozilla Firefox

- navodila za nastavitve Piškotkov na Microsoft Internet Explorer

- navodila za nastavitve Piškotkov na Apple Safari 

Vendar pa lahko to vpliva na delovanje naše spletne strani.

 

Več o piškotkih si lahko preberete na https://allaboutcookies.org/.

Tržič, 08. 04. 2024.

Sparta d.o.o.
Vladimir Balukčić
direktor